Po wypełnieniu w Drukach IPS Mini wniosku o udostępnienie danych jednostkowych z rejestru PESEL i po wydrukowaniu/zapisaniu w PDF wyskakuje błąd:
"Access violation at address 74D3FC09 in module 'gdi32full.dll'. Read of address 00000000."
Zamiast czterostronicowego wniosku drukuje się jedna strona, na której znajduje się tylko i wyłącznie: napis Rzeczpospolita Polska w lewym górnym rogu, dwa kwadraty na środku u góry strony (jeden z "ptaszkiem", drugi z krzyżykiem) oraz wąski siwy pasek w prawym górnym rogu.
Proszę o pomoc oraz wskazanie, gdzie może leżeć przyczyna tego błędu.
Z folderu DrukiIPS.DTA usuwałem już plik PrintProfiles.dta, a gdy po ponownym uruchomieniu IPS i próbie wydruku zaistniała taka sama sytuacja jak wyżej opisywałem, to usunąłem wszystkie pliki z tego folderu - również nie dało to oczekiwanego skutku.
Access violation at address 74D3FC09
-
Re: Access violation at address 74D3FC09
Dzień dobry,
problem jest znany, czeka na poprawkę.
Proszę spróbować wyłączyć drukowaną warstwę - tło.
problem jest znany, czeka na poprawkę.
Proszę spróbować wyłączyć drukowaną warstwę - tło.
Pozdrawiam
PT IPS
PT IPS
Dziękuję za informację. Faktycznie, wyłączenie opcji "tło" przy drukowaniu/zapisywaniu eliminuje problem niewidzialności danych, aczkolwiek dokument drukuje się właśnie bez napisu "Rzeczpospolita Polska" i bez tych kwadracików, a więc nie wiem czy to nie wpłynie na nieuznanie dokumentu w urzędach, do których miały być one wysłane.
Zapytam więc, czy wiadomo może kiedy spodziewać się rzeczonej poprawki do druków IPS?
Zapytam więc, czy wiadomo może kiedy spodziewać się rzeczonej poprawki do druków IPS?
-
Druki IPS Mini zostały zaktualizowane, proszę pobrać najnowszą wersję programu.
Pozdrawiam
PT IPS
PT IPS