data utworzenia/modyfikacji formularza
data utworzenia/modyfikacji formularza
IPSdruki - baza sql (odbc)
IPSkartoteki - baza sql (odbc)
program - drukiipssetup_1_5_11_x10.exe
tworzę formularz w programie na KOMP1(win 8.1), następnie ten sam formularz otwieram na KOMP2 (win xp) nanoszę zmiany i zapisuję. jeśli chcę ponownie otworzyć ten formularz na KOMP1 muszę odznaczyć filtrowanie wg daty, tak aby wszystkie wyświetlił.
czasami tak się dzieje przy próbie otwarcia formularza utworzonego na innym komputerze, w jednym programie jest jest on wyświetlany jako utworzony w ostatnich dwóch dniach, na innym muszę filtrowanie wyłączyć aby go wyświetlić.
edit: powyższy problem znika po jakimś czasie
przy okazji propozycja aby dodać kolumnę przedstawiającą datę utworzenia i modyfikacji danego formularza
IPSkartoteki - baza sql (odbc)
program - drukiipssetup_1_5_11_x10.exe
tworzę formularz w programie na KOMP1(win 8.1), następnie ten sam formularz otwieram na KOMP2 (win xp) nanoszę zmiany i zapisuję. jeśli chcę ponownie otworzyć ten formularz na KOMP1 muszę odznaczyć filtrowanie wg daty, tak aby wszystkie wyświetlił.
czasami tak się dzieje przy próbie otwarcia formularza utworzonego na innym komputerze, w jednym programie jest jest on wyświetlany jako utworzony w ostatnich dwóch dniach, na innym muszę filtrowanie wyłączyć aby go wyświetlić.
edit: powyższy problem znika po jakimś czasie
przy okazji propozycja aby dodać kolumnę przedstawiającą datę utworzenia i modyfikacji danego formularza
-
Re: data utworzenia/modyfikacji formularza
Data systemowa w Windows na tych dwóch komputerach jest taka sama?
PT IPS
tak pierwsze co zrobiłem to ustawiłem taki sam format daty na xp i win7
ale mam wrażenie że problemu nie ma, po zapisaniu na jednym komputerze na drugim błędnie jest wyświetlany przez kilka minut, potem już widnieje prawidłowo, jakby opóźnienie w zapisie/odczycie formularza
kolumna z datą modyfikacji/utworzenia formularza bardzo by się przydała lub możliwość wyświetlenia właściwości
ale mam wrażenie że problemu nie ma, po zapisaniu na jednym komputerze na drugim błędnie jest wyświetlany przez kilka minut, potem już widnieje prawidłowo, jakby opóźnienie w zapisie/odczycie formularza
kolumna z datą modyfikacji/utworzenia formularza bardzo by się przydała lub możliwość wyświetlenia właściwości
proszę rozważyć opcję dodania w oknie wyświetlania zapisanych formularzy kolumnę zawierającą datę utworzenia i datę modyfikacji danego formularza
-
Niedawno została dodana opcja "Data utworzenia". Jest ona dostępna podczas zapisywania danych obok przycisku "Zapisz". Można zapisać dane, które będą widoczne podczas otwierania, pod wybrana datą.
PT IPS
tak dostrzegłem to, tylko jak w danym kontekście mam np 15 druków NIP-8 to bez otwierania nie jestem w stanie sprawdzić chronologii ich składania
aktualnie zapisuję druki z datą w nazwie aby to jakoś ogarnąć
aktualnie zapisuję druki z datą w nazwie aby to jakoś ogarnąć
nie potrafię czy nie ma nowego formularza dla AKC-WW od 1.03.2017
-
Dzisiaj został udostępniony nowy formularz AKC-WW(5)(od 2017).
PT IPS